All Categories DrillBook Program DrillBook Profesional StartUp přestal pracovat

Program DrillBook Profesional StartUp přestal pracovat

Chyba může být způsobena aktualizací nebo nestandardním ukončením Windows, případně jinou nestandardní operací. V takovém případě dojde obvykle k porušení souboru Filemanager.xml, který ukládá strukturu dat. Pokud máte nainstalovanou verzi Drillbook 2.9.3 a vyšší, není se čeho obávat, o data nepřijdete.

Nejprve zkuste DrillBook odinstalovat, restartovat PC a znovu DrillBook nainstalovat a spustit. Pokud chyba přetrvává, postupujte následovně.

  1. DrillBook nespouštějte!

  2. Pro operaci s daty ideálně stáhněte a použijte aplikaci Total Commander, viz https://www.ghisler.com/

  3. V Total Commander povolte zobrazení skrytých souborů (Konfigurace – Možnosti – Zobrazení – Zobrazovat skryté soubory)

  4. Najděte cestu k datové složce DrillBooku: c:\Users\<jméno uživatele>\AppData\Roaming\Euro4\Drillbook Profesional StartUp\2.0.0.0\Data\

  5. Celou složku 2.0.0.0 zazálohujte!

  6. Otevřete složku Backup a přesvědčte se, že máte uloženy záložní konfigurační soubory, např. FileManager_0006.~xml

  7. Porovnejte velikost souborů a poslední soubor před případnou zásadní změnou velikosti bude poslední nepoškozenou zálohou, tento soubor překopírujte do pracovního adresáře kamkoliv na Vašem disku.

  8. Do stejného místa zazálohujte i (poškozený) soubor FileManager.xml ze složky Data. Že je skutečně poškozený poznáte podle velikosti souboru, bude menší.

  9. Do složky Data překopírujte poslední nepoškozený soubor, v našem případě FileManager_0006.~xml a přejmenujte ho na FileManager.xml. Tím přepíšete původní, poškozený soubor.

  10. Spusťte DrillBook a aktivujte ho.

Pokud se Vám nepodařilo problém tímto postupem vyřešit, kontaktujte nás.

Was this article helpful?

Thanks for your feedback!